دبیر اجرایی این همایش، امیر حسین خجسته گفت که هدف از برگزاری این نمایشگاه ارتقای سطح دانش جامعه نسبت به ابعاد گسترده علوم جانوری و رونق بخشیدن به اقتصاد این صنعت است و این گردهمایی بزرگ تخصصی با هدف نشان دادن پتانسیل ها و ظرفیت های علمی، اقتصادی و زیست محیطی صنعت جانوری ایران تدارک دیده شده تا بستری برای تشکیل بازارهای چند ملیتی و حتی بین المللی در کشور فراهم شود.
در این همایش، دامپزشکان و صاحبان صنایع دامی، فعالان محیط زیست و دوستداران حیوانات به معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه صنعت جانوری در کشور پرداختند. همچنین ارائه دهندگان خدمات دامپزشکی، دارو، غذا و مکملهای حیوانات کوچک، جوندگان، پرندگان، حیوانات اگزوتیک، ماهیها ، پرورش دهندگان اسب، سگهای گارد، و سایر حیوانات خانگی مجاز در این نمایشگاه غرفه داشتند.
.
همانطور که دبیر همایش میگوید، فوبیای حیوانات ( حیوان ترسی ) در بین نسل جدید جامعه افزایش یافته و دور شدن از طبیعت و محصور ماندن در زندگی شهری موجب شده تا بسیاری از افراد جامعه دچار فوبیا و ترس از حیوانات مختلف حتی گونههای اهلی و رام مثل پرندگان، خزندگان و حتی ماهیها شوند. از این رو تلاش شده تا نمایشگاه مذکور فرصتی در اختیار شهروندان قرار دهد تا بار دیگر به حیوانات نزدیک شوند.
.
شعار این نمایشگاه احترام به محیط زیست بود و تلاش می کرد تا پیام احترام به محیط زیست را در سطح جامعه بسط دهد. اولین نمایشگاه سراسری علوم جانوری از سوی یک انجمن غیر دولتی حامی حیوانات برگزار شد و 10 استان در قالب 60 غرفه به معرفی توانمندیها و ظرفیتهای خود در این حوزه پرداختند.
در این نمایشگاه کارگاههای زندهای برای بازدیدکنندگان تدارک دیده شده بود تا مراجعه کنندگان با آشنایی و لمس حیوانات مختلف از جمله مارها و خزندگان دیگر از نزدیک با آنها آشنا شوند.